Blafwaf Belgische cabaret groep
erik

ERIK

De Brusselse grootstad heeft een duidelijke creatieve stempel op deze Schepdalenaar gedrukt. Hij verdiende zijn sporen in het kindertheater. Ook als tekstschrijver is hij niet aan zijn proefstuk toe.

Zijn jeugdmusicals, scenario's, liedjesteksten en recent verschenen jeugdboek Puffalo Pill konden op heel wat sympathie rekenen. Hij is er rotsvast van overtuigd dat humor een geweldig positief wapen is. In al zijn teksten zal je dan ook deze weloverwogen rode draad terug vinden. Als frontman van De Vetsband was hij de ideale Master of Ceremonie om vele festvalweiden in vuur en vlam te zetten.

Bij Blafwaf trekt hij op dit vlak met veel goesting alle registers open. Hij hoopt vurig dat u ook om zijn geestigheden zal kunnen lachen.

erik

TIM

Deze Itterbeekse duivel-doet-al liep u ongetwijfeld al eens tegen het lijf op één of ander Vlaams podium. Onder ingewijden reageert hij doorgaans ook op de lokroep “Kameleon van het Pajottenland”. Of dit aan zijn uitgebreide garderobe ligt, of aan het vat van onwaarschijnlijk straffe stijlwissels waarin hij zich als drummer reeds uitblonk, laten we u graag zelf ontdekken.

Van Brusselse grootstadfolk tot oerdegelijke Belgische punk, maak u klaar voor een indrukwekkend lijstje; Fluxus, Les Truttes, BuB, Erato, De Vetsband, Red Zebra. De drummer wordt meestal beloond met een plaatsje achteraan het podium. In het geval van Tim verliep dit nooit onopvallend. Bij Blafwaf staat hij in voor het fijnere slagwerk.

erik

MAXIME

Deze uit Sint-Pieters-Leeuw afkomstige rasmuzikant verhuisde sinds kort naar Affligem. Of de nabijheid van de abdij daar voor iets tussen zit durft niemand voor waarheid aannemen.

Vast staat dat hij als gitarist en songschrijver zijn sporen al meer dan verdiend heeft. Naast leadgitarist bij Blafwaf plukt hij ook met tonnen overgaven aan de snaren bij Native Speakers. In een recent verleden beroerde hij bij Gus Luxmore zelfs de drums. Heel af en toe schudt hij nog een ferme drumsolo uit zijn ledematen, al is het dan wel op het dashboard van zijn Ford Fusion.

Bij Blafwaf staat Maxime onherroepelijk garant voor oorwormen van gitaarriffs die je ziel in geen geval onberoerd zullen laten. Zijn onverbloemde liefde voor de blues weet hij bovendien haarscherp in balans op de teksten van Blafwaf af te stellen.